Wat zijn de verschillen tussen een advocaat echtscheiding en een echtscheiding via een mediator?

Het besluit staat vast: jij en jouw ex-partner zijn van plan officieel uit elkaar te gaan. Hoe pak je dit het beste aan? Bij een scheiding is het belangrijk dat het stel over zaken gaan discussiëren. Denk hierbij aan partneralimentatie of woning-gerelateerde zaken. Maar wat nou als het niet lukt? In dit geval kun je ervoor kiezen om een mediator of advocaat in te schakelen. Maar wie houdt houdt rekening met kinderen tijdens de scheiding tussen deze twee? Wat doen zij voor jou? In dit blog leggen wij je de verschillen uit tussen een advocaat en mediator bij een echtscheiding.

Een advocaat echtscheiding

Bij een scheiding zijn er veel zaken die je moet bespreken met je partner. In het geval dat jullie bijvoorbeeld kinderen samen hebben, dan moeten jullie het gezag over de kinderen en de omgangsregeling bepalen. Daarnaast komen er ook een heleboel zaken bespreekbaar als gevolg van een echtscheiding met een koopwoning. Scheiding met een koophuis zorgt ervoor dat jullie ook moeten gaan kijken naar de hypotheeksituatie, de woningwaarde en meer. Kortom, er zijn zoveel dingen te bespreken, waardoor het soms lastig wordt om er goed overzicht over te houden. 

 

Sta je alleen niet op de goede voet met jouw partner? Dan is het verstandig om een advocaat in te schakelen. Jij houdt rekening met kinderen tijdens de scheiding op deze manier, want zo zullen zij niet al te veel last hebben van de situatie. De advocaat zal zijn uiterste best doen om het maximale voor jou eruit te halen.  

Een echtscheiding via een mediator 

Soms kan het zo zijn dat je het wel nog redelijk goed kan vinden met jouw ex, maar dat er meningsverschillen ontstaan tijdens het bespreken van echtscheiding afspraken. Het kan ook zo zijn dat er oudere kinderen erbij zijn betrokken, waardoor zij ook gehoord zullen worden in de rechtbank. Wil je dit liever niet? Kies dan voor een echtscheiding via een mediator. 

 

Een mediator houdt rekening met kinderen tijdens de scheiding, maar ook met een koophuis. Scheiden met koophuis houdt in dat jullie vele zaken rondom de woning moeten bespreken en een mediator kan hier goed bij bemiddelen. Hij of zij zorgt ervoor dat meningsverschillen uit de wereld gaan, waardoor jullie zo snel mogelijk tot een besluit kunnen komen. Scheiden met een koophuis vereist zorgvuldige beslissingen, dus als het niet lukt tussen jullie, dan is het handiger om een mediator te nemen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.