Dit is wat je moet weten als je van plan bent te scheiden

Bij een echtscheiding komt veel kijken. Het is ook een lang proces dat je door vele fasen moet gaan. Daarom laat ik je in deze blog precies die stappen zien en laat ik je ook zien waar je meer hulp kunt krijgen!

Kinderen

Hebben u en uw partner kinderen? Dan komt er meer bij de scheiding kijken. Het is belangrijk om vast te stellen: waar de kinderen gaan wonen, of ze gemakkelijk kunnen komen en gaan en of ze op dezelfde school kunnen blijven. Alles wat met de kinderen te maken heeft, moet dan worden opgeslagen in het zogenaamde ouderschapsplan.

Waar gaat u wonen

U of uw echtgenoot zal een nieuwe woonruimte moeten zoeken. Dan is het belangrijk dat u samen beslist wie, waar, in welke wijk verhuist en of u een woning koopt of huurt. In het begin is huren makkelijker omdat je je hypotheekregeling even kunt uitstellen.

Alimentatie

Alimentatie is beschikbaar om inkomensongelijkheid te bestrijden. Ook waren er ineens twee huishoudens aan onderhoud toe. U kunt hierover zelf afspraken maken of de kinderalimentatie berekenen.

Verdeling van de inboedel

De volgende stap is het verdelen van de inboedel van het huishouden. De boedelscheiding kan natuurlijk ook in overleg tussen beide partijen, maar kan ook door hulp in te roepen bij een echtscheiding. Voor hulp kun je naar mediation in ede gaan.

Meer hulp bij echtscheiding

Bij een echtscheiding komen natuurlijk nog veel meer dingen kijken. Woont u in de buurt van Ede en heeft u hulp nodig bij een scheiding? Ga dan naar de volgende link: Hulp bij scheiden Ede.

Leave a Reply

Your email address will not be published.